Ce as putea sa va zic nou despre Sibiu?

Ce as putea sa va zic nou despre Sibiu? Nu cred ca exista ceva despre care sa nu fi aflat deja, asa ca, aici o sa facem doar o mica recapitulare sa zicem asa ca sa ne amintim inca o data de ce ar trebui sa vizitam Sibiul. In primul rand Sibiul este unul dintre cele mai importante centre culturale din România și a fost

Mai jos o sa va prezit si o lista cu top 10 atractii ale Sibiului:

1.Turnul sfatului: Situat între cele mai importante două pieţe ale oraşului, mai precis la colţul dinspre miază-noapte – răsărit al Pieţei Mari, Turnul Sfatului a fost din totdeauna simbolul caracteristic al oraşului Sibiu.

2.Muzeul Brukenthal: După revenirea sa la Sibiu, în calitate de Guvernator al Marelui Principat al Transilvaniei (1777-1787), baronul Samuel von Brukenthal şi-a adus şi colecţiile, iar Calendarul lui Hochmeister pe anul 1790 menţionează printre atracţiile oraşului, pinacoteca, formată din 800 de tablouri şi dispusă în 13 săli ale Palatului Brukenthal. Pe parcursul timpului, colecţiile s-au îmbogăţit atât prin achiziţii, cât şi prin donaţii.

3.Biserica Evanghelica C.A.

4.Muzeul Astra: Muzeul în aer liber din Dumbravă Sibiului prezintă sinteza civilizaţiei populare tradiţionale de pe teritoriul României, fiind una din cele mai importante instituţii de acest profil din Europa, atât prin patrimoniul cultural reprezentat aici cât şi prin programele culturale şi educaţionale pe care le dezvoltă.

5.Podul Minciunilor: Podul Minciunilor este unul dintre cele mai importante simboluri ale oraşului. Reconstruit la 1859 de firma Friedrich Hütte în locul unui alt pod din lemn, Podul Minciunilor este primul pod de fontă din România.

6.Zidurile si turnurile de aparare.

7.Catedrala Ortodoxa “Sfanta Treime”

8. Biserica Romano- Catolica “Sfanta Treime”

9.Gradina Zoologica

10.Statiunea Paltinis

Acestea fiind doar locurile principale de interes turistic, dar, tot orasul merita vizitat. Prin urmare, va invit cu drag sa vizitati si sa descoperiti Orasul Sibiu. Va garantez ca nu o sa va plictisiti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *